Etusivu / Artikkelit / Opas vuodesohvan valintaan

Opas vuodesohvan valintaan

Kuvituskuva jossa vesivärimaalaus Oregon avokulmasohvasta jonka vuodemekanismi avattuna.

Kirjoittaja: Jeremia Mamedjarov

Vuodesohvia on huomattavasti monipuolisemmin saatavilla, kuin moni osaisi arvatakaan. Niitä löytyy niin suuriin kuin pieniin tiloihin, ja mekanismejakin on useita. Tässä artikkelissa käymme läpi muutamia vaihtoehtoja ja annamme tietoa siitä, mitä on hyvä tietää vuodesohvaa ostaessa. Muista myös kurkata ajankohtaiset tarjoukset osoitteesta Masku.com.

Minkä kokoinen vuodesohva?

Vuodesohvaa hankkiessa esimerkiksi vierashuoneeseen, mökille tai muuhun pienempään tilaan, voi sohvan mahtuminen tiukkaan tilaan aiheuttaa päänvaivaa. Huoli pois, sillä vuodesohvia on saatavilla erittäin laajassa kokovalikoimassa. Osa sohvista on suunniteltu juuri siten, että ne vievät mahdollisimman vähän tilaa, ollen samalla käytännöllisiä.

Esimerkiksi kompakti 166 cm leveä Noora vuodesohva, jonka molemmat puolet avautuvat erikseen omiksi vuoteiksi, oikea tilansäästäjä! Nooraa on saatavilla monella eri kankaalla ja värillä.

Kuvituskuva harmaasta Noora vuodesohvasta jossa toinen mekanismipuoli avattuna

Jos vuodesohva saa olla iso ja sillä on esimerkiksi rooli pääsääntöisenä käyttösohvana olohuoneessa, on tähänkin useita vaihtoehtoja. Valikoimassa on valmiiksi isoja vuodekulmasohvia, ja Maskusta löytyy myös moduulisohvia, joihin voi lisätä vuodemekanismin. Moduulisohvien kohdalla vain mielikuvituksesi asettaa rajat sille, kuinka suuren sohvan voit hankkia.

Esimerkiksi Pohjanmaan Kalusteen Tokyo moduulisohva, johon on asennettu vuodemekanismi, on hyvä valinta. Tiedustele ajankohtaiset hinnat valitsemillesi moduuleille lähimmästä Masku myymälästä.

Kuvituskuva Tokyo moduulisohvasta vuodemekanismilla

Minkä hintainen vuodesohva?

Vuodesohvia löytyy kaikista hintaluokista. Budjettia laatiessa kannattaa miettiä, mihin käyttöön sohva tulee. Jos sohvan käyttötarkoitus on toimia vaikkapa opiskelujen ajan toisessa kaupungissa tai mökillä, edullisimmat vaihtoehdot ovat varmasti riittäviä. Huomioi kuitenkin sohvan rungon valmistusmateriaali, sillä jos runko on valmistettu lastulevystä, voi se kestää huonosti, etenkin jos mökki ei ole ympärivuotisesti lämmitetty ja ilmankosteus vaihtelee radikaalisti. Massiivipuurunkoinen kaluste on optimaalinen vaihtoehto tällaisiin tiloihin.

Esimerkki edullisesta vuodesohvasta on suosittu Pihla vuodedivaanisohva.

Kuvituskuva jossa vaaleanharmaa Pihla vuodedivaanisohva, sohvapöytä, matto, koristekasveja sekä koristetyynyjä

Jos sohvalla istutaan usein tai päivittäin, kannattaa sijoittaa enemmän rahaa laadukkaampaan tuotteeseen. Kalliimmissa vuodesohvissa runko on massiivipuuta, vuodemekanismin metalliosat ovat kestävämpiä ja vaahtomuovi laadukkaampaa, jolloin sohva säilyttää muotonsa vuosien käytön jälkeen. Arvokkaammissa vuodesohvissa voit myös valita haluamasi verhoilumateriaalin ja värin.Kun mitat on otettu ja sohvan käyttötarkoitus mietitty, voit lähteä ostoksille! Kaikkea ei tarvitse tietää etukäteen – riittää, että tiedät mihin käyttöön sohva tulee ja minkä kokoinen sen tulisi olla. Myyjän tehtävä on auttaa sinua löytämään oikea ratkaisu juuri sinun tarpeisiisi!

Tervetuloa Maskuun!